Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijny barszcz czerwony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

burak 3
borowik suszony 50 gram
ziele angielskie do smaku
sól do smaku
czosnek 2 ząbki
majeranek do smaku
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny barszcz czerwony

Buraki umyj i obierz, przekrój na połówki. Gotuj je około 1,5 godziny z dodatkiem soli, ziela angielskiego, ziaren pieprzu i pokrojonymi w plasterki ząbkami czosnku. Na koniec dopraw barszcz suszonym majerankiem i sokiem z cytryny.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak