Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańskie chilli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso 1 kg
fasola czerwona 2 szt
pomidory w puszce 1 szt
cebula 2-3 szt
czosnek ząbki 3-4 szt
papryczka chilli 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańskie chilli

Mięso podsmażyć na tłuszczu, dodać posiekaną cebulę i czosnek, dusić ok 5 min. Dodać drobno posiekane papryczki chilli oraz pomidory z zalewą, dusić ok 30 minut. Do potrawy dodać odsączoną fasole i koncentrat pomidorowy, dusić ok 3 minuty. Potrawę doprawić solą, pieprzem i ostrą mielona papryką. Podawać z ryżem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 16.10.2011 20:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak