Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z cukinii

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1,5 kg
grzyby suszone 20 dag
mięso wołowe 40 dag
marchew 5 szt
pietruszka 1 szt
cebula 3 szt
papryka 2 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
olej 4-5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z cukinii

Grzyby namoczyć w wodzie, pokroić na kawałki. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce, paprykę pokroić w paseczki. Mięso i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu, dodać warzywa i dusić aż będą miękkie. Obraną i oczyszczone z pestek cukinię zetrzeć na tarce, odcisnąć i dusić ok 8-10 minut. Połączyć z mięsem i warzywami, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić solą i pieprzem. Dusić ok 4 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 20.11.2012 16:18
świetne danie ,tylko muszę dostać świeżą, młodą wołowinkę , bo ze starego woła jak się trafi to pół dnia trzeba gotować ....hihi...
Aneta41 19.11.2012 17:41
fajne
caralajna 14.08.2012 08:37
lubię taki
Seba 12.04.2012 09:39
super
Seba 12.04.2012 09:39
super
olkaaa 01.04.2012 11:24
bardzo fajny
IlonaAlbertos 15.04.2011 21:14
Musze kiedyś taki przygotować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak