Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 0,5 kg
mąka 3 łyżki
cebula 2
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
ziele angielskie do smaku
olej do smażenia 2 łyżki
woda 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Cebulę posiekaj bardzo drobno. Czosnek przeciśnij przez praskę. Olej rozgrzej na patelni. Cebulę z czosnkiem zeszklij. Mięso wieprzowe pokrój na małe kawałki. Mięso podsmaż w brytfance. Do mięsa dodaj cebulę z czosnkiem i duś przez około 20 minut. Na koniec dodaj trochę mąki rozrobionej z wodą, uzupełnij przyprawami i gotuj jeszcze przez 10 minut.
Możesz podawać z ziemniakami, makaronem, kaszą, lub ryżem.

smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak