Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka i cebuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
sól - -
pieprz - -
brokuły 1 pęczek
por 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
pomidory koktajlowe (czerwone) 10 sztuka
sok z cytryny 1/2 cytryny
skórka z cytryny 1/2 cytryny
kapary 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka i cebuli

Tuńczyka odcedź na sicie. Olej z tuńczyka wymieszaj z solą i pieprzem. Brokuły zblanszuj, ostudź, podziel na różyczki. Pora i cebule oczyść, potnij w cienkie piórka. Pomidorki umyj, osusz, przekrój na połówki. Wszystkie składniki sałatki ułóż w salaterce. Skrop sokiem z cytryny i polej olejem. Udekoruj skórką i kaparami. Sałatka będzie jeszcze treściwsza, jeśli dodasz do niej 2 jajka na twardo pokrojone na ćwiartki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 24.12.2010 10:00
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak