Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z mięsem gyros

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka
jajko 2
sól do smaku
słonina 1 kawalek
majonez 2 łyżki
keczup pikantny 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
przyprawa gyros do smaku
olej do smażenia 2 łyzki
karkówka bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z mięsem gyros

Karkówkę, pokrój na małe kawałki. Posyp przyprawą do gyrosu i smaż na rozgrzanym oleju około 20 minut.
Aby przygotować naleśniki, wymieszaj ze sobą, mąkę, jajka, wodę, mleko, dodaj szczyptę soli i potraktuj całość blenderem. Naleśniki smaż na patelni posmarowanej słoniną.
Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z majonezem i keczupem - tak powstaje sos czosnkowy.
Na każdy naleśnik nałóż trochę mięsa gyros i całość polej sosem.

smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 24.12.2010 09:58
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak