BUDYŃ Z KOKOSEM

BUDYŃ Z KOKOSEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:
1/2 szkl. mleka,
1 budyń czekoladowy,
1 szkl. mleczka kokosowego z puszki,
30 dkg śmietanki kremówki,
4 pralinki nadziewane masą kokosową,
świeża mięta do dekoracji.

Wykonanie:
Proszek budyniowy wsyp do mleka i rozmieszaj aby nie było grudek. Zagotuj mleczko kokosowe z 20 dkg śmietanki kremówki, zdejmij z palnika wlej mleko połączone z budyniem i wymieszaj energicznie, ponownie ustaw na ogniu cały czas mieszając zagotuj. Zimną wodą opłucz 4 salaterki deserowe. Wlej po porcji budyniu odstaw do ostygnięcia. Tuż przed podaniem deseru resztę mocno ochłodzonej śmietanki ubij na sztywną masę. Przełóż do szprycy z końcówką w kształcie dużej gwiazdki i zrób po jednej rozetce na każdej porcji budyniu. Przybierz przekrojonymi na połówki pralinkami oraz listkami mięty. Deser najlepiej smakuje gdy jest bardzo mocno schłodzony.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomek18

27.01.2012 08:12
super

marcia71

20.06.2011 22:08
smaczne

rico32

18.08.2010 11:44
fajne

patelka

26.07.2010 12:36
ciekawy

agata1722

26.07.2010 12:31
uwielbiam kokosy super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat