Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
kajzerka 1 szt
czosnek ząbki 1 szt
pieczraki 30 dag
jajko 1 szt
mąka kartoflana 1 łyżka
mąka 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z grzybami

Pieczarki drobno posiekać, dodać mielone mięso, namoczoną wcześniej w ciepłej wodzie kajzerkę, rozgnieciony czosnek, jajko i przyprawy, wymieszać. Z masy formować klopski,obtaczać w mace, smażyć na złoty kolor na oleju. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 30.10.2013 17:54
Wart wypróbowania.
caralajna 01.10.2012 10:33
fajny pomysł, na pewno wykorzystam
Katarzyna59 27.08.2012 10:37
pyszne
ewaa 16.08.2011 21:48
smaczne
Monika193
Monika193 27.12.2010 00:07
uwielbiam takie klopsiki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak