Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada orzechowo - serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
cukier puder 1,5 szklanki
mleko 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier waniliowy 16 g
olej 0,5 szklanki
jajko 1 szt
aromat waniliowy 0,5 łyżeczki
orzechy włoskie 30 mielone
twaróg 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada orzechowo - serowe

Ser utrzeć z połową cukru, cukrem waniliowym, 5 łyżkami mleka, olejem na jednolitą masę. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wyrobić ciasto. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Orzechy utrzeć z pozostałym cukrem, mlekiem, jajkiem i aromatem waniliowym. Ciasto rozwałkować, posmarować masą i zwinąć w roladę. Przełożyć do formy, piec 40 min w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 16.05.2013 21:53
bardzo dobre
Katarzyna59 07.08.2012 20:26
super
Iwusia 26.07.2012 22:36
bardzo dobra musi być
angelika14 23.12.2011 18:34
barszo ciekawy przepis, z chęcią wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak