Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkami w sosie pomidorowym.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
jajko 1 szt
sól 2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
pieczarki 5oo gram
cebula biała 3 sztuki
przecier pomidorowy 200 gram
bazylia 1 do smaku
pieprz 2 do smaku
oregano 1 do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarkami w sosie pomidorowym.

Do mięsa mielonego dodać jajo,bułkę tartą,małą cebulę,sól,pieprz.Wymieszać.Uformować klopsy.Usmażyć. Cebulę pokroić w talarki.Podsmażyć.Pieczarki również pokroić w plasterki.Podsmażyć. Wszystko przełożyć do garnka wlać ok.2l wody.Zagotować.Dodać przecier pomidorowy wymieszany z odrobiną wody i mąki.Zagotować.Doprawić solą,pieprzem,bazylią oraz oregano do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 24.07.2011 23:32
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak