Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche serduszka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 30 dkg
cukier puder 15 dkg
cukier waniliowy
żółtko jajek 4 szt.
mąka 2 szkl.
konfitura

Przepis i sposób przygotowania na: kruche serduszka

margarynę utrzeć,stopniowo dodawać cukier puder,cukier waniliowy,żółtka szczyptę soli,ucierać aż powstanie jadnolita masa,mąkę przesiać i dodawać po 1 łyżce ciągle mieszając,wałkować ciasto na grubość ok.5mm.i wycinać foremką serduszka,kłaść na blachę i piec w temp.180st.na złoty lolor.po wystygnięciu udekorować ciasteczka konfiturą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 14.01.2014 14:06
fajne te ciasteczka :)
Grazyna0211 13.10.2011 11:02
bradzo dobre
Motorek 22.05.2011 16:05
smaczne
IKrakowianka 16.03.2011 20:23
Pyszne ciasteczka
Tomek16 25.12.2010 15:35
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak