Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szczypiorkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek ząbki
śmietana 200 g
migdały 25 g
szczypiorek 2 pęczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szczypiorkowy

CZosnek obrać, przecisnąć przez praskę, śmietanę lekko rozcieńczyć bulionem, posolić do smaku, dodać zmielone migdały i czosnek, gotować ok 10 minut na małym ogniu. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno pokroić, dodać do sosu. Sos szczypiorkowy na bazie śmietany można stosować przede wszystkim do gotowanych lub faszerowanych ziemniaków oraz do duszonych warzyw i wołowiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 29.10.2014 09:31
Intrygują mnie te migdały.
aisoglam 07.11.2012 14:18
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak