Racuchy z serem

Racuchy z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • masło

    5 dag
  • mąka

    5 dag
  • olej do smażenia

  • twaróg

    70 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przemielony ser, jajka, masło, cukier waniliowy i mąkę dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, nabierać ciasto łyżką i kłaść małe placuszki. Smażyż z obu stron na złoty kolor. Podawać z konfiturami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

02.03.2013 17:04
bardzo lubię racuchy :) ale z serem jeszcze nie miałam przyjemności spróbować :)

Motorek

30.09.2012 14:07
pycha

Katarzyna59

20.09.2012 10:07
smaczne

Iwusia

29.04.2012 22:08
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat