Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z drobiowych wątróbek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki drobiowe 60 dag
grzyby suszone 3 dag
mleko 0,5 szklanki
cebula 1 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatałowa do smaku
masło 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z drobiowych wątróbek

Grzyby zalać 100 ml wody, a gdy zmiękną dodać mleko i zagotować. Wyciągnąć grzyby a wywar zagotować aby zmniejszył objętość o połowę. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na oleju, podlać wodą, dodać pokrojone wątróbki, całość dusić ok 15 minut. Grzybki i wątróbkę z cebulą przepuścić dwa razy przez maszynkę, dodać wywar grzybowy, przyprawy, utrzeć z masłem na krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 28.07.2013 23:15
podoba mi się ten przepis
Iwona51
Iwona51 28.12.2011 00:21
pycha
IKrakowianka 12.11.2011 08:24
super
ewelina63 26.09.2011 12:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak