Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy z kolendrą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 25 dag
ananas w puszce 4 plastry
sos sojowy 50 ml
cukier puder 4 łyżki
czosnek 3 ząbki
Cynamon cały Prymat
kolendra świeża lub suszona 3 gałązki/3 łyżki
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy z kolendrą

Pomidory sprzyć, usunąć skórkę, pokroić w kostkę i wrzucić do rondla. Dodać sok i plastry ananasa, sos sojowy, cukier, pkrojone anchois, zmiażdżony czosnek, cynamon i 20 ml wody.
Gotować na małym ogniu ok 30 min., aż sos częściowo odparuje. Wyjąćcynamon, wrzucić posiekaną kolendrę. Sos ostudzići zmiksować.
Podawać do białego mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 28.03.2011 21:24
super do makaronu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak