Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk w kapuście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morszczuk filety 60 dag
kapusta kiszona 0,5 kg
papryka 2 szt
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śmietana 150 ml
kminek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w kapuście

Na rozgrzanym tłuszczu udusić pokrojoną paprykę i cebulę, dodać kapustę, kminek, liść laurowy, pieprz i sól, dusić kilka minut. Warzywa przełożyć do żaroodpornego naczynia, położyć na nich oprószone solą i pieprzem filety rybne, polać śmietaną wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 18.12.2011 08:24
super
Iwona51
Iwona51 04.07.2011 00:40
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak