Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina na kwaśno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 0,5 kg
ogórki kiszone 4 szt
marchewka 2 szt
pieczarki 20 dag
bulion warzywny 250 ml
śmietana 150 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina na kwaśno

Mięso pokroić w kostkę, marchewkę i ogórki pokroić w plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażyć wieprzowinę, oprószyć solą i pieprzem. Włożyć pieczarki i marchewkę, zalać bulionem i dusić ok 50 minut, następnie dodać ogórki i śmietanę, zagotować i przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 10.06.2013 23:20
dobre połączenie
Katarzyna59 12.06.2012 11:22
smaczna
Gosia32
Gosia32 20.06.2011 11:50
ciekawe;]
edyta44 11.03.2011 16:06
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak