Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
oliwa 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą i grzybami

Ponieważ ja kapustę robię bez cebuli, do łazanek usmażyłam ją osobno na oleju, gdy się zrumieniła, dodałam kapustę z grzybami, trochę dopieprzyłam i wymieszałam.
Mąkę wsypałam do miski, posoliłam, dodałam oliwę, potem dolewałam wrzątek i mieszałam tak długo, aż ciasto stało się plastyczne. Wyjęłam je z miski i wyrobiłam na omączonym blacie, zostawiłam na kilkanaście minut, żeby ostygło do temperatury pokojowej. Potem odrywałam odpowiednie kawałki, wałkowałam na grubość ok. 3 mm i kroiłam na kwadraty. Ugotowałam je w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju, żeby się nie sklejały. Gotowałam ok. 5 minut od wypłynięcia na wierzch.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/gucio22 24.03.2012 23:44
świetne to już wiem jak się robi łazanki teraz nie muszę kupować gotowych :D
ben-ka 25.10.2011 20:40
ale nabrałam chęci na łazanki!..........:)
Ela15 12.09.2011 09:21
super
Wacław 28.08.2011 12:03
pycha !
Tomek16 25.12.2010 15:27
dobre
m1monika 23.12.2010 21:26
pyszne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak