Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka z imbirem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 szt
majeranek 1 łyżeczka
rozmaryn 1 łyżeczka
olej 4 łyżki
imbir świeży 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka z imbirem

Mięso naciąć wzdłuż i rozbić tłuczkiem, tak aby powstał płat mięsa, oprószyć solą i pieprzem. Imbir połączyć z majerankiem i rozmarynem i rozsmarować na mięsie. Płat mięsa ciasno zwinąć w roladę i zesznurować nicią. Tak przygotowaną roladę zrumienić na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok 50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 19.07.2012 08:11
zapowiada się smakowicie
Angelika10 30.05.2012 07:49
super
Seba 23.05.2012 08:39
mniam
edyta44 17.02.2011 11:15
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak