Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos Irusiowy wypasiony

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2-3 kg
żeberka 0,5 kg
golonki 2 sztuki
podgardle wędzone 20 dkg
wołowe chude 0,5 kg
kiełbasa 0,5 kg
koncentrat pomidorowy 6 łyzek
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziarnek
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarnka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos Irusiowy wypasiony

Wołowe kropimy w dużą kostkę podgardle kroimy na skwarki stapiamy i na nich podsmażamy wołowinę.Kapustę rozdrabniamy(tzn kroimy jeśli jest bardzo długa na mniejsze kawałki)Wkładamy do gara razem z golonkami żeberkami wołowiną podsmażoną i ziołami. Gotujemy do miękkości mięsa wyciągamy to s kościami i obieramy z kości i ponownie mięso wrzucamy do gara. Kiełbasę kroimy i podsmażamy i również dodajemy do gara przyprawiamy całość przyprawą do bigosu i koncentratem. Jednak najlepszy bigos jak wiadomo jest długo gotowany czyli najlepiej na drugi dzień również pogotować z godzinę. I jedzenie na święta gotowe

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 16.10.2011 21:01
smaczny
Arleta / kaja13 23.12.2010 19:57
zapomniałam napisać ze jeszcze 7 śliwek suszonych i 5 grzybów suszonych trzeba dać to co najwazniejsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak