Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kołduny litewskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
jajko 1 szt
baranina 20 dag
wołowina 20 dag
smalec 5 dag
cebula 1 szt
czosnek ząbki 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kołduny litewskie

Mięsa wraz z cebulą, czosnkiem i smalcem dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Nadzienie przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Z mąki, jajka i wody zagnieść ciasto, rozwałkować i wykrawać kółka. Na każdy krążek kłaść kulkę mięsa, sklejać brzegi i formować pierogi. Gotować kilka minut we wrzącej i osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 25.06.2012 09:40
pyszne
olkaaa 18.04.2012 07:59
fajne
Monika193
Monika193 05.12.2011 23:41
pycha
Iwona51
Iwona51 23.10.2011 13:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak