Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z buraków z orzechami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
majonez 5 łyżek
szczypior posiekany 2 łyżki
czosnek ząbki 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
orzechy włoskie 20 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z buraków z orzechami

Buraki ugotować, ostudzić, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do buraków dodać orzechy, szczypiorek, rozgnieciony czosnek, połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 04.05.2017 15:28
bardzo lubię sałtki z witaminkami
Dorian 17.01.2014 21:44
pyszna surowka
Ela15 19.06.2013 08:33
buraczki z orzechami, brzmi ciekawie:)
Motorek 19.10.2012 08:28
extra
Iwusia 08.06.2012 23:25
bardzo ciekawa
FAFIK 03.02.2011 06:34
Buraczki i orzechy - ciekawe połączenie. Muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak