Murzynek lwowski

Murzynek lwowski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • pomarańcza obrana

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Zagotować wszystkie składniki ,oprócz proszku i jajek. 1/2 szklanki zagotowanej masy odlać na polewę. do ostudzonej pasy dodać make , cztery żółtka i proszek, ubić pianę z białek. Wymieszać całości , dodać rodzynki i pokrojone w kostkę, przedtem uproszone w mące , aby nie opadły na dno. wszystko wymieszać. piec w formie babkowej w temp. 180 C przez ok 35 min. Po wystygnięciu polać wcześniej odlaną polewą i przyozdobić wiórkami kokosowymi lub posiekanymi orzechami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

25.01.2012 09:54
fajne ciasto

Krzysztof42

11.10.2011 17:15
wolę Polski

irena13

19.05.2010 15:43
i oczywiście wszystkie składniki się nie zapisały, no to jeszcze raz dopisze:szklanka wody, 2 szklanki cukru, 4 łyżki kakao czubate, 4 jajka, jeden mały proszek+ te co się zapisały. następnym razem będę podawać składniki w przygotowaniu, bo będę pewna,że się zapiszą .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat