Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone kotlety drobiowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęś 0.5
cebule 2
margaryna
czosnek
pieprz
jajko
Kucharek przyprawa do potraw
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
chleb

Przepis i sposób przygotowania na: mielone kotlety drobiowe

pół gęsi gotujemy w jarzynach - najlepiej zrobic z tego rosól. Gdy mieso jest miekkie to je obieramy dokladnie z kości. Cebule kroimy w kostke i przesmazamy razem z 2 ząbkami czosnku na margarynie, następnie razem z miesem przepuszczamy przez maszynke, na koniec mielimy tez 1 kromke chleba. do zmielonego miesa dodajemy 1 lub 2 jajka (wedle potrzeby) i doprawiamy do smaku - formujemy kotlety, obtaczamy w tartej bułce i smazymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor po obu stronach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 13.09.2012 21:27
super
aginaa 25.12.2010 12:25
super przepis, na pewno sa smaczne
pigila
pigila 23.12.2010 22:57
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak