Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops z parówką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 25 dkg
mięso wołowe bez kości 25 dkg
cebula 1 szt.
bułka czerstwa 1 szt.
parówki 4 szt.
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z parówką

Mięso umyć i zmielić w maszynce. Czerstwą bułkę namoczyć w wodzie, a następnie odcisnąć z nadmiaru wody. Bardzo drobno posiekaną cebulę podsmażyć w tłuszczu. Do zmielonego mięsa dodać przyprawy, bułkę, surowe jajko i dokładnie wyrobić. Z wyrobionej masy uformować wałek, pośrodku położyć parówki i zwinąć mięso tak aby powstał rulon z parówkami w środku. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce i wstawić do pieczenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaklak 27.02.2012 22:39
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak