Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczny kulebiak z kapustą, grzybami i pieczonym sandaczem .*.

5.0
(34)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 300 g
sandacz 200 g
grzyby suszone kilka sztuk
olej rzepakowy 2 łyżki
kapusta kiszona 200 g
włoszczyzna na oko
ziele angielskie do smaku
sól do smaku
jajko 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat kilka sztuk
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczny kulebiak z kapustą, grzybami i pieczonym sandaczem .*.

Grzyby opłukać, namoczyć w wodzie, a następnie ugotować, wystudzić, pokroić w paski i podsmażyć wraz z cebulą na oleju.
Kapustę poszatkować, zalać wywarem z grzybów i gotować przez około 30 minut z włoszczyzną i przyprawami. Pod koniec dodać grzyby i wystudzić.
Ciasto francuskie rozwałkować i ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Na cieście równomiernie rozłożyć przygotowaną wcześniej kapustę z grzybami oraz kawałki pieczonego sandacza. Całość delikatnie zawinąć, posmarować rozkłóconym jajkiem i delikatnie ponakłuwać. Piec około 30 minut w temperaturze 200C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 22.12.2016 15:29
Super propozycja na świąteczny stół
IZABELA29 12.12.2016 11:16
Smacznie wygląda
Justyna Jussstiii 07.12.2016 23:08
super wyglada :)
Agnieszka Kępa
Agnieszka Kępa 05.12.2016 16:15
pięknie się prezentuje :)
Anna Jeziorna
Anna Jeziorna 01.12.2016 17:19
wygląda pysznie
Jadwiga/Jaga85 01.12.2016 15:13
pyszne kulebiak!
edytazaw89@wp 30.11.2016 21:01
Wygląda pysznie
endzi
endzi 16.02.2016 16:49
Wspaniały przepis!
Monika-twin 28.12.2014 22:47
Fajny przepis
eliza135 07.12.2014 19:45
ekstra jedzonko
Madziela 10.06.2013 12:57
na szybko świetny - jak znalazl :D
Stenka 24.01.2013 07:43
lubię
Joanna108
Joanna108 02.01.2013 21:49
uwielbiam kulebiaki i u mnie jest to sztandarowa potrawa na święta wielkanocne (oczywiście w specjalnej wersji wiosennej)
borgia 11.12.2012 18:02
Nie ma cebuli w składnikach i pozwoliłam sobie dać jedną sztukę. W sumie dwie, bo zrobiłam - na moje szczęście - z podwójnej ilości. Nie wytrzymałam do Świąt. Nie dałam rady. Zrobiłam dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc proste acz bardzo pyszne i ślicznie wyglądające. Podałam do barszczu. Gorąco polecam i bardzo dziękuję.
as28 24.11.2012 17:16
fajne
as28 24.11.2012 17:16
fajne
ajres 30.10.2012 23:33
rewelacja
IrenaM 14.09.2012 14:22
super na święta i nie tylko jakoś nie pomyślałabym by włożyć do środka rybę, super pomysł!
eliza135 03.09.2012 18:46
na pewno smaczne
askiu 03.09.2012 12:42
uwielbiam ciasto francuskie stosowane nie tylko do słodkich potraw ;)
Katarzyna40 02.09.2012 15:32
świetne :)
Ewa/kalapurtka 19.08.2012 20:28
Pycha
koniara40 06.08.2012 11:17
Kulebiak kojarzy mi się ze świętami ale teraz też chętnie bym skorzystała z przepisu
eliza135 22.07.2012 17:29
pycha
Aleksandraa 11.07.2012 13:20
aż ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak