Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pięć smaków

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt
przyprawa smaków 1 op
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pięć smaków

Kurczaka umyć, natrzeć solą, posmarować olejem roślinnym i natrzeć przyprawą 5 smaków. Zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia kurczaka spryskujemy odrobiną oleju, układamy w wysmarowanej olejem blaszce, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. W dolnej części piekarnika umieszczamy naczynie z wodą. Ja piekę kurczaka 15 minut na każde 500g wagi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 04.01.2011 11:46
Super ten kurczak :)
dorota20w 23.12.2010 17:16
dziękuję :)
Małgorzata113 23.12.2010 09:12
świetny przepis
patusia 23.12.2010 03:59
Kurczak wygląda bardzo apetycznie a i przepis szybki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak