Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 1 kg.
ser feta 1 szt.
ciasto francuskie 1/2 kg
cebula 4 szt.
oliwa 1 szkl.
mleko skondensowane niesłodzone 1 szkl.
koperek 1 pęczek
jajko 2 szt.
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: placek ze szpinakiem

szpinak umyć i pokroić posypać solą i zagnieść by puścił sok,osączyć,cebulę p[okroić w kostkę,koperek posiekać,fetę rozdrobnić,wszystko połączyć ze szpinakiem,dodać jajka,mleko i 3/4 szkl.oliwy.doprawić i wymieszać,ciasto francuskie posmarować z jadnej strony oliwą,połowę ułożyć na wysmarowanej oliwą formie nakładać masę i przykryć pozostałym ciastem,nakłuć widelcem,piec 1 godz.w temp.180sz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 07.04.2011 18:36
nie robiłam, nie jadłam ale chętnie wypróbuję przepis - fajnie się zapowiada :)
mysza666 24.12.2010 12:35
Robiłam coś podobnego kiedyś. pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak