Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata z podgrzybkami i kozakami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2
sól
pieprz
seler korzeniowy 1 mały
czosnek 3 ząbki
jajko 6
masło 4 łyżki
szczypiorek posiekany 1 łyżka
papryka mielona
grzyby leśne 50 dag różne rodzaje
żółty ser starty 4 łyżki ostry

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z podgrzybkami i kozakami

Grzyby pokroić na kawałki. Na dużej patelni o grubym dnie rozgrzać masło, włożyć posiekane cebule, czosnek, grzyby. Podsmażyć i dusić pod przykryciek ok 20 min. Seler ugotować na półtwardo, obrać, pokroić i dodać do grzybów. Jajka rotrzepać z żółtym serem, doprawić oregano, szczyptą soli, papryki, pieprzu i polaćgrzyby.
Frittatę smażyć na małym ogniu, unosząc jej brzegi tak, by maa jajeczna spływała na spód patelni, nakryć, odstawić na 5 min w ciepłe miejsce, posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 26.04.2012 21:35
smaczne danie
suzana 23.12.2010 14:30
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak