Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka faszerowana leśnymi grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z piersi kurczaka 4
grzyby leśne 40 dag
cebula
cytryna
olej 2 łyżki
masło 2 łyżki
czosnek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka faszerowana leśnymi grzybami

Filety rozciąć na pół ( nie przecinając do końca) i lekko rozbić. Skropić sokiem cytrynowym, posypać skórką otartą z cytryny, ziołami, solą, pieprzem. Grzyby drobno pokroić. Na patelni rogrzać łyżkę masła, zeszklić posiekaną cebulęz czsonkiem. Dodać grzyby i dusić ok 10 min. Doprawićdo smaku solą oraz pieprzem. Na filetach rozłożyć farsz, zwinąć i związać bawełnianą nicią. Obsmażyć na oleju, wlać bulion i dodaćmasło. Dusić pod przykryciem ok 15 min. Przed podaniem usunąćnici, pokroić piersi w grube, ukośne plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 18.12.2011 22:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak