Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany bakłażan

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3
cebula 2 posiekane
oliwa pół szklanki
sól
pieprz
koperek posiekany 1 łyżka
natka posiekana 1 łyżka
ryż 10 dag
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany bakłażan

Bakłażany umyć, przekroićwzdłuż, wydrążyć. Wydrążone połówki posolić, odstawićna 10 minut. Wydrążony miąższ posiekać, dodać do cebuli zeszklonej na patelni na oliwie. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, posiekać. Włożyć na patelnię razem z ugotowanym ryżem. Wrzucić koperek i natkę, dodać sól i pieprz.
Połówki bakłażana skropić oliwą, wypełnić farszem, następnie włożyć do zaroodornego naczynia, polać oliwą, wstawić na 30 min do piekarnika nagrzanego do 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 12.04.2012 20:57
pyszne
Kate131 11.05.2011 07:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak