Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne plastry bakłażanu z nutką oregano.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 duży
keczup pikantny 4 łyżki
oliwa 4 łyżki
sól
oregano świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne plastry bakłażanu z nutką oregano.

Bakłażan umyć i pokroić w plastry. Posolić i odstawić na sicie na 10 minut, by puścił gorzki sok. Spłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Każdy plaster bakłażana posmarować keczupem, skropić oliwą, posypać suszonym oregano. Zapiekać 30 minut w temp. 180 st. Przed podaniem posypać plastry posiekanymi listkami oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak