Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
papryczka chili 3 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cebula 2 szt
masło 2 łyżi
oliwa 4 łyżki
śmietana 150 ml
mąka 2 łyżki
bulion 1 szklanka
ogórki kwaszone 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Kminek mielony Prymat 0,5 łyżeczki
grzby suszone 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina na ostro

Pokrojone w kostkę mięso oprószyć solą i pieprzem, podsmażyć na oliwie. Oprószyć mąką, podlać bulionem, dodać pokruszone suszone grzybki, papryczki oraz zrumienioną na maśle drobno posiekaną cebulę, gotować ok 1h. Śmietanę wymieszać z koncentratem pomidorowym, wlać do sosu, zagotować. Dodać pokrojone w kostkę ogórki, przyprawić do smaku sola i pieprzem, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 18.06.2012 21:15
pycha!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak