Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos węgierski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

smalec 40 g
cebula 50 g
mąka 40 g
przecier pomidorowy 1 szklanka
sól i cukier do smaku
papryka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos węgierski

Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na tłuszczu, dodać mąkę, zasmażyć, a następnie rozprowadzić przecierem pomidorowym i szklanką wywaru lub rosołu warzywnego. Po zagotowaniu dodać do sosu śmietanę, sól, cukier i paprykę. Sos można podawać do kiełbasy na gorąco, do zrazów, klusek, kopytek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak