Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z łatką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dag
mąka ziemniaczana 15 dag
cukier puder 25 dag
margaryna 25 dag
jaja 5 szt
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki
kakao 2 łyżki
śmietana 7 łyżek
cukier waniliowy 16 g
aromat rumowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z łatką

Margarynę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć na pulchną masę, dodając stopniowo po jednym żółtku. Następnie dodać śmietanę i ubitą pianę z białek. Dodać mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Połowę ciasta wlać do przygotowanej formy. Do drugiej części wsypać kakao, dodać aromat rumowy i wymieszać. Ciemne ciasto wylać na środek całej długości jasnego ciasta. Piec około 40 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.02.2014 21:08
Fajnie się zapowiada.
olkaaa 10.01.2012 10:11
mniam
bami 13.09.2011 11:44
Zapowiada się naprawdę smacznie :)
Iwona51
Iwona51 23.12.2010 16:36
ciekawe jak wygląda i smakuje
Barbara/zuza22_85 22.12.2010 22:55
proste i smaczne :) :) tzw. na szybko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak