Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z płatków śniadaniowych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki kukurydziane 25 dag
czekolada gorzka 2 tabliczki
margaryna 15 dag
płatki migdałowe 10 dag
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 1/3 szklanki
śmietana kremówka 2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
rodzynki 5 dag
aromat migdałowy 0,5 łyżeczki
spirytus do smaku
twaróg 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z płatków śniadaniowych

Czekoladę z dodatkiem masła rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać płatki śniadaniowe i migdały, wymieszać. Tortownicę wyłożyć folią aluminiową, na dno włożyć masę, wyrównać, wystudzić. Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, podgrzać, wystudzić. Żółtka z cukrem utrzeć na pulchną masę, dodać przemielony ser i dalej ucierać. Dodać ubitą śmietanę, rozpuszczoną żelatynę, rodzynki, aromat migdałowy i spirytus, wymieszać. Tak przygotowaną masę wyłożyć na blat kukurydziany i ponownie wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 01.11.2012 10:57
smaczny
Monika79 19.04.2012 20:31
lux
Monika79 19.04.2012 20:31
lux
Iwona51
Iwona51 03.02.2012 10:38
pycha
Wafelek2601 07.10.2011 20:13
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak