Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety śledziowe w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

folety śledziowe 1 kg
czosnek ząbki 5 szt
pietruszka 2 szt
estragon 1 łyżka
cebula 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pieprz ziarnisty 10 szt
masło 2 łyżki
marchewka 2 szt
seler naciowy 2 łodygi

Przepis i sposób przygotowania na: Filety śledziowe w sosie

Filety śledziowe oprószyć estragonem i natrzeć czosnkiem. Pozostawić w chłodnym miejscu na 2h. Do garnka wlać 2 szklanki wody, włożyć posiekaną cebulę, utarte warzywa, dodać masło, sól, pieprz, wszystko razem gotować do miękkości. Miękkie warzywa zmiksować razem z wywarem i zagotować. Do gorącego sosu włożyć śledzie, dodać liście laurowe i gotować około 10 minut. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 28.01.2014 09:00
Tak śledzi jeszcze nie jadłam.
mela25 18.01.2014 08:31
przepis interesujący, skorzystam
Iwusia 03.11.2012 11:20
smakowity śledzik
sara1 03.03.2012 21:59
przepis interesujący, skorzystam
jeta72 28.10.2011 15:19
lubię śledziki
Angelika10 05.09.2011 19:19
Nie próbowałam a warto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak