Pyszne paluszki do piwa

Pyszne paluszki do piwa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza kukurydziana

    20 dag
  • mleko

    200 ml
  • masło

    2 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • żółty ser starty

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę siekamy z masłem , dodać jajko , ciepłe mleko, starty ser , posolić i zagnieść ciasto. Powinno być dość elastyczne , gdyby było za rzadkie dodać bułki tartej. Formować paluszki wielkości palca ludzkiego. Układać na natłuszczonej blaszce i piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Pieczemy 15-20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

09.10.2011 17:27
piwa nie lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat