Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne paluszki do piwa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza kukurydziana 20 dag
mleko 200 ml
masło 2 łyżki
jajko 1 sztuka
żółty ser starty 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne paluszki do piwa

Kaszę siekamy z masłem , dodać jajko , ciepłe mleko, starty ser , posolić i zagnieść ciasto. Powinno być dość elastyczne , gdyby było za rzadkie dodać bułki tartej. Formować paluszki wielkości palca ludzkiego. Układać na natłuszczonej blaszce i piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Pieczemy 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 09.10.2011 17:27
piwa nie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak