Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w winnej galarecie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kurczak z grilla Prymat 1 szt
wino białe 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
szynka ugotowana 8 plasterków
rosół 1 szklanka
majonez 3 łyżki
śmietana 3 łyżki
grzybki marynowane 1 szklanka
jajko ugotowane na twardo 2 szt
marchewka ugotowana 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w winnej galarecie

Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, po chwili dodać do gorącego rosołu, zagotować, ostudzić. Dodać wino, przyprawić do smaku. Kurczaka bez kości pokroić na porcje, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć plasterkami szynki, zalać rosołem z winem. Włożyć do lodówki do ostygnięcia. Posiekane jajko, zmiażdżony czosnek, pokrojona marchewkę i grzybki wymieszać ze śmietana i majonezem. Sos podawać z ostygniętą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.01.2012 00:12
musz? spróbowa?
Monika193
Monika193 05.10.2011 08:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak