Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto na karpatkę

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szklanka
margaryna 1/2 kostki
jaja 4 szt
mąka pszenna 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto na karpatkę

Wodę zagotować z margaryną, dodać mąkę i mieszać aż zgęstnieje (ok. 5minutek)
Zdjąć z ognia i ostudzić. Do zimnego ciasta dodać jajka i ucierać. podzielić na dwie części i wyłożyć nim mocno wysmarowane tłuszczem blaszki (aby były duże góry w niektórych miejscach należy dać więcej ciasta) Piec ok. 20minut w temp. 170 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 15.01.2011 20:35
Niby proste a nie kazdemu wyjdzie.
RenataZ-et 04.01.2011 12:23
Pięknie Ci urosło to ciasto
Monika193
Monika193 25.12.2010 16:02
robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak