Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka gęsie z fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka gęsie 6 szt
kiełbasa surowa 0,5 kg
rosół 2 l
boczek wędzony 40 dag
fasolka biała 60 dag
masło 3 łyżki
czosnek ząbki 5 szt
cebula 1 szt
marchewka 2 szt
olej 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
tymianek 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżka
szczypiorek usiekany 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka gęsie z fasolą

Fasolkę namoczyć poprzedniego dnia. Następnie gotować razem z boczkiem. Cebulę i marchewkę drobno posiekać i poddusić na maśle. Dodać do fasoli, włożyć listek laurowy, tymianek, zieleninę, rosół, sól, pieprz i gotować 1,5h. Pod koniec gotowania dodać czosnek. Kiełbaski i udka zrumienić na oleju. Do naczynia żaroodpornego włożyć połowę fasoli, pokrojony boczek, kiełbasę i udka, przyłożyć reszta fasoli. Piec około 1h w temperaturze 20 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.03.2014 18:06
Ciekawe połączenie.
Motorek 12.10.2012 09:50
extra
Seba 22.06.2012 15:14
smaczne
adam1f 18.02.2012 01:48
dobre
Małgosia6 26.12.2011 16:33
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak