Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt czekoladowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
mąka pszenna 1 szklanka
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 szklanka
budyń czkoladowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt czekoladowy

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i cukier waniliowy i cały czas ubijać, dodać żółtka wciąż ubijać. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i dodawać powoli mąkę. Na sam koniec ubijania dodać budyń czekoladowy. Kiedy masa będzie jednolita wylać na blaszkę. Piec ok. 25min w temp 280stopni

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 16.01.2012 20:52
super
RenataZ-et 04.01.2011 12:23
Biszkopt to podstawa, bardzo go lubię :)
marta1371 26.12.2010 13:22
prosty przepis ,szybkie wykonanie i w sam raz do małej czarnej!
Monika193
Monika193 25.12.2010 16:01
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak