Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebulaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg.
olej 1/2 szkl.
cukier 1/2 szkl.
drożdże 7 dkg
jajko
sól do smaku
Farsz:
cebula 1 kg
pieczarki 0,4 kg
koncentrat pomidorowy 1 mały
Kucharek przyprawa uniwersalna
margaryna 3/4 kost.

Przepis i sposób przygotowania na: cebulaki

z 1/2 litra ciepłej wody,drożdży ,cukru,mąki,szczypty soli zrobić rozczyn,odstawić do wyrośnięcia,wlać do mąki,dodać jajko,olej i wyrobić ciasto z niego uformować 15 kulek i odstawic do wyrośnięcia,w międzyczasie przygotować farsz margarynę rozpuścić i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę,pieczarki umyć i pokroić w kostkę podsmażyć i dodać do cebuli,dodać koncentrat pomidorowy,doprawić do smaku wymieszać i wystudzić,kulki spłaszczyć na środek położyć farsz kłaść na blachę i piec ok.20min.w temp.180st.są świetne na przekąskę lub szybką kolację.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 12.03.2014 14:04
nie jadłam takich jeszcze
Seba 29.04.2013 08:49
bardzo fajne
Angelika10 15.06.2011 19:56
Bardzo lubie cebulaki ale do tej pory kupowałam gotowe,tym razem zrobie sama.Zobaczymy,które lepsze.
MAŁGORZATA108 22.12.2010 17:07
Nigdy nie próbowała, teraz jest okazja.
MAR3STA 22.12.2010 16:29
lubię cebulaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak