Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski śląskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg.
mąka ziemniaczana 3 łyżki
mąka 3 łyżki
jajko 2 szt.
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: kluski śląskie

ziemniaki przetrzeć przez praskę lub zemleć,wyłożyć na stolnicę wbić jajka,dodać mąkę ziemniaczaną i sól zagnieść ciasto,w czasie zagniatania podsypać mąką ,formować małe okrągłe kluseczki,spłaszczać i robić w każdej wgłębienie,kłaść do osolonego wrzątku i gotować aż wypłyną ok.3min.podawać ze skwarkami lub jako dodatek do mięs i sosów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 21.01.2012 01:32
smaczne
aleksa123 21.08.2011 14:32
pycha
IKrakowianka 26.05.2011 22:23
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak