Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort migdałowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 40 dag
płatki migdałowe 30 dag
cukier puder 1,5 szklanki
masło 30 dag
spirytus do smaku
aromat migdałowy do smaku
sok z cytryny do smaku
delicje 2 opakowania
kremówka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort migdałowy

Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać zmielone płatki migdałowe, wymieszać. Śmietanę ubić i połączyć z masą migdałową, przyprawić do smaku. Tortownicę wyłożyć folią, ułożyć biszkopty, wyłożyć 1/3 kremu, poukładać delicje, przykryć połową z pozostałego kremu. Na krem wyłożyć kolejną warstwę biszkoptów i pozostałą masę migdałową. Włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 26.02.2014 06:59
świetny torcik
kala9287 19.12.2012 11:54
fajny przepis
olkaaa 24.04.2012 10:47
fajne
gusia1000 18.12.2011 14:19
Pycha.
LuKaSz4761 08.11.2011 17:43
Super przepis
Juleczka20 21.03.2011 06:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak