Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety mięsno-brokułowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
brokuł 1 szt
jajko 2 szt
majeranek
sól
pieprz
bulion 3 szkl
marchewka 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety mięsno-brokułowe

Do miski przełożyć zmielone mięso. Brokuł opłukać i zmielić połowę. Marchęwkę obrać, opłukać i również zmielić. Do mielonego mięsa dodać brokuł, marchewkę, jajko, majeranek, słodką paprykę w proszku, sól i pieprz. Wszystko razem wymieszać i formować pulpety.

Do garnka wlać bulion zagotować. Do gotującego się bulionu włożyć pulpeciki i pozostały brokuł - który wcześniej kroimy na kawałki. Gotować około 20 min., na średnim ogniu pod przykryciem. Następnie pulpety wyjąć z garnka. Wywar lekko ostudzić i zmiksować, można dodać śmietanę.
Do zielonego sosu przełożyć pulpety. Podgrzać i podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak