Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Murzynek z masą makową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dag
cukier 1 szklanka
kakao 2 łyżki
jaja 3 szt
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier waniliowy 16 g
masa makowa 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Murzynek z masą makową

Masło, cukier, kakao i 3 łyżki wody zagotować, ostudzić. Dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy i ubita pianę z białek. Wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy. Łyżeczką wykładać mak porcjami na ciasto. Wyrównać powierzchnię. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temp 200 stopni i piec około 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 17.12.2012 08:28
fajne ciasto
pycia9 05.12.2012 21:46
pycha
Iwona51
Iwona51 26.12.2011 00:17
super
Iwona51
Iwona51 26.12.2011 00:17
super
Mirka-Ludomila 23.04.2011 07:47
fajne
Agnieszka172 22.12.2010 13:16
jadłam takie jest naprawdę dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak