Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos rabarbarowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 3 kg
cukier 25 dkg
ocet 4 szklanki
chili 1 łyżeczka
czsnek roztarty 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczki
migdały (drobno posiekane 6 dkg
Imbir mielony Prymat 2 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 2 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: sos rabarbarowy

obrac górne częsci łodyg rabarbaru,przetrzeć ściereczką nasączoną octem i pokroić na ok 4 cm kawałki.Cukier rozpuścić w occie, dodać rabarbar i gotować na małym ogniu aż powstanie jednolita masa.Następnie dodać chili,imbir,gorczycę,gałkę,czosnek oraz migdały całośc dusić ok 20 minut,w razie potrzeby mozna dodac trochę octu. po ugotowaniu włozyć do wyparzonych słoików zakręcić i odstawic na 4 tygodnie.Super dodatek do mięs

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 19.07.2011 20:04
ciekawy
eli82 30.05.2011 17:50
super
Tomek14 02.03.2011 14:34
warto spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak