Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z cukinii i ziemniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
ziemniaki 7 szt
mąka pszenna 1 łyżka
cebula 3 szt
sokz cytryny 1 łyżka
masło 1 łyżka
szynka gotowana 30 dag
olej 2 łyzki
smalec 2 łyżki
mleko 1,5 szklanki
natka pietruszki 2 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 0,5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z cukinii i ziemniaków

Cukinię i ziemniaki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka i zrumienić na oleju. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami: ziemniaki, cukinię, cebulę i pokrojoną szynkę. Masło rozgrzać, dodać mąkę wymieszać z mlekiem, dodać ser, zieleninę, przyprawić solą i pieprzem, zagotować i zalać zapiekankę. Włożyć do piekarnika na 20 minut, piec w temperaturze ok 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 02.01.2012 10:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak